Jag fortsätter leka med ChatGPT. Den här gången bad jag ChatGPT agera journalist och ställa ett antal frågor till mig. Frågorna skapade ChatGPT sedan följande text – en intervju. Jag har bara editerat några språkfel.
I en exklusiv intervju delar författaren bakom Wonderland sina tankar om inspiration, skrivprocess och vad som krävs för att bli en framgångsrik författare. Med influenser från litterära ikoner som Stephen King, Tolkien och Koontz har hans resa från fantasy till deckare och thrillers format en unik karriär.
”Jag började skriva eftersom jag älskade berättelserna från dessa författare. Jag ville skapa samma sorts berättelser som fascinerade mig som läsare. Det började med fantasy, men jag insåg snart att skräck och senare deckare passade mig bättre”, berättar författaren.
Hans senaste bok, Wonderland, är en spännande thriller och del två i serien De röda grevarna. Serien fokuserar på farorna kring barn som försvinner och hamnar i händerna på kriminella. ”Jag vill att läsarna ska uppleva en berättelse som är så spännande att de inte kan lägga ifrån sig boken, men samtidigt reflektera över hur vi som samhälle kan hjälpa barn som är i riskzonen”, säger författaren.
Skrivprocessen är både strukturerad och intensiv. ”Jag börjar alltid med ett detaljerat synopsis på 20–30 sidor, vilket tar ungefär en månad. Därefter skriver jag manuset, vilket brukar ta cirka tre månader. Under den tiden skriver jag oftast sent på kvällen, två timmar om dagen, och siktar på att producera 2 000–3 000 ord per dag.”
Trots denna disciplin är utmaningar ständigt närvarande. ”Den största utmaningen är att hinna med alla idéer jag har. Jag har redan skrivit elva böcker, men idéer till över hundra andra berättelser ligger och väntar”, säger författaren och skrattar.
Författarskapet är dock mycket mer än ett arbete – det är en livsstil och ett sätt att uttrycka sig. ”Skrivandet betyder oerhört mycket för mig. Det är ett sätt att underhålla andra, men också ett verktyg för att bearbeta mina egna tankar och frustrationer över samhället. Jag kan inte föreställa mig ett liv utan det.”
Till blivande författare ger han ett enkelt men kraftfullt råd: ”Ge aldrig upp. Det är den stora skillnaden mellan de som lyckas och de som inte gör det. Om du får en refusering, lär dig av det och försök igen.”
Med den envishet och passion som driver denna författare är det tydligt varför Magnus Carling fortsätter att fascinera och engagera sina läsare. Wonderland är bara det senaste kapitlet i en imponerande karriär som är långt ifrån över.
Gillade du inlägget? Missa inte kommande: